Lokal musikafton gav 17 000 till Ukrainas folk

Lokalen i kulturhuset stod ledig den här lördagskvällen, då fick Rädda Barnen i Stenungsund en idé om att i samverkan med STO:s FN-förening arrangera en musikafton till förmån för Ukrainas folk. Publiken slöt upp och kvällen gav 17 000 kronor i intäkter.

ANNONS
|

Musik enar och med den tanken kunde Rädda Barnen i Stenungsund ihop med STO FN-förening förverkliga idén om en insamling till förmån för Ukrainas folk. Musikaftonen hölls i kulturhuset Fregatten.

– Vi kände i föreningen att vi ville göra något konkret för att stötta Ukraina och just nu passade det här bra. Musiken enar folk och vi känner att det är fint att vi gör något tillsammans. Vi hade möjlighet att samarbeta med STO FN-förening och vi har också ett gott samarbete med Fregatten vilket gjorde att vi kunde vara i den här lokalen, berättar Marja Cissig som sitter i styrelsen för Rädda Barnen i Stenungsund.

ANNONS

Sammanlagt sålde föreningarna biljetter för 17 000 kronor.

– Vi hade möjlighet att sälja 200 biljetter, men vi är jättenöjda att det kom så pass många besökare, säger Cissig.

På musikaftonen framträdde två körer, Singstar och Joyvoice under ledning av Ellen Ljungqvist. Spelade och sjöng, bland annat egen text och musik gjorde Knut och Maria från Tjörn och Per-Ivar Östmann från Stenungsund framförde nytt material från sitt senaste skivsläpp. På scenen hade han med sin son William Östmann på bas.

– Vi funderade över vilka artister har vi här i Stenungsund och vi ville lyfta dem. Just nu passade det här för att stödja Ukraina och det var fint att kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg också kom och berättade om nuläget gällande asylsökande som kommit till Stenungsund, säger Marja Cissig.

ANNONS