Kyrkenorumskolan ska byggas om.
Kyrkenorumskolan ska byggas om. Bild: Annika Sahlin

Kyrkenorumskolan byggs om för 22 miljoner

En av låg- och mellanstadieskolorna i Stenungsund, Kyrkenorumskolan, ska byggas om för 22 miljoner, ett projekt som ska genomföras under det närmaste året.

ANNONS
|

Kommunstyrelsen väntas fatta beslut om utbyggnaden och ombyggnaden nästa vecka då projektet får igångsättningstillstånd. Kyrkenorumskolan byggdes i början av 70-talet och behöver byggas om och moderniseras. Skolan måste kompletteras med bland annat specialsalar som idag saknas helt. Tanken är att eleverna på skolan ska få likvärdiga förutsättningar som elever på nybyggda skolor.

Den gamla gymnastiksalen och vissa delar av övriga lokaler byggs om så att skolan kan kompletteras med musiksal, bild-/NO-/tekniksal, fler grupprum och utökade arbetsrum för personalen. Den särskilda undervisning som bedrivs idag får ske i en av gymnastiksalens gamla omklädningsrum och den ska också ersättas med ett separat klassrum. Man ska dessutom skapa lokaler för utökad elevhälsa, göra vissa ombyggnader av köket och skapa bättre ventilation.

ANNONS

Kommunen räknar i projekteringen med att alla funktioner ryms inom befintliga byggnader. Ombyggnadsarbetena ska starta i juni så att de arbeten som stör mest kan klaras av under sommarloven. Skolan ska stå klar till höstterminen 2022.

ANNONS