Den nu åtalade kvinnan har kört bil körkortslös flera gånger.
Den nu åtalade kvinnan har kört bil körkortslös flera gånger. Bild: Gabriel Andersson

Kvinna körde utan körkort igen – åtalas för grov olovlig körning i Stenungsund

En kvinna i 40-årsåldern står åtalad vid Uddevalla tingsrätt för att vid två tillfällen i juli kört bil utan körkort. Hon åtalas också för brott mot knivlagen.

ANNONS

Det var i mitten av juli som en polispatrull stoppade kvinnan i en bil i Hallernaområdet i Stenungsund. Polispatrullen hade upprättat en alkoholutandningskontroll vid tillfället och när kvinnan stoppades upptäckte polis att hon inte hade körkortsbehörighet.

Stoppades igen

En vecka senare, den 23 juli, var det dags igen. Då stoppades den misstänkta, i samma bil som tidigare, vid Överby i Trollhättan och polispatrullen upptäckte då också en kniv i bilen. En anmälan om brott mot knivlagen upprättades.

Kvinnan berättar i förhör att hon körde från Öxeröd till Överby för att handla mat samt skjutsa några vänner. Hon uppskattade körsträckan till cirka en mil enkelväg och säger att hon kör bil någon gång i månaden.

ANNONS

Fått sitt körkort återkallat tidigare

”Hon är medveten om att hon inte får framföra några fordon då hennes körkort och behörigheter är återkallade”, står det i förundersökningsprotokollet.

Kvinnan har vid upprepade tillfällen sedan 2021 fått sitt körkort återkallat. Kniven ska, enligt kvinnan, ha använts för att få upp säkringslådan på bilen, och sen ska den ha blivit liggande i förardörren.

Kvinnan står nu åtalad vid Uddevalla tingsrätt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål samt grov olovlig körning.

LÄS MER:Åtalad A-traktorförare skyller på trasig hastighetsmätare

LÄS MER:Kvinna körde utan körkort – stoppades av polis

LÄS MER:Man i 80-årsåldern åtalas för att ha kört rattfull – två gånger samma kväll

ANNONS