Gymnasieläraren Jimmy tävlar om miljonen i tv

Efter bara två frågor i fredagens program ljöd tutan. Ikväll får läraren och politikern Jimmy Lövgren från Stenungsund fortsätta sin resa mot miljonen i Tv4:s frågesportprogram Postkodmiljonären.

ANNONS

Prov, läxförhör och att plugga flitigt är inte främmande för gymnasieläraren Jimmy Lövgren. Det visade sig vara en fördel när han sökte in till frågesportsprogrammet Postkodmiljonären som sänds på Tv4.

Igår fredag tog Stenungundsbon plats i heta stolen på bästa sändningstid, men efter bara två frågor ljöd tutan och programtiden var slut. Ikväll fortsätter hans utmaning.

– Jag har varit där som publik innan, med mina elever, men nu hade man lite tävlingsnervositet.

Hoppas på kultur och litteratur

Jimmy är svensk- och engelsklärare och sitter dessutom i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för Miljöpartiet. Hans intressen, och det han hoppas få frågor om, är dock kultur, litteratur, musik och eventuellt lite sport.

ANNONS

– Naturvetenskap är inte min starka sida, och i historia finns det kanske lite kunskapsluckor.

Programmet är inspelat i förväg, men Jimmy vill avslöja hur det gick mer än att planen var att spela lite lagom säkert och försöka tänka strategiskt. Han valde fyra livlinor i stället för tre, vilket gör att han hade en säkerhetsnivå mindre.

Målet var så klart en miljon. Riktigt så långt kom inte gymnasieläraren, men Jimmy är nöjd med summan han fick med sig hem.

– När man går dit har man ju noll kronor och när man går därifrån och har vunnit några tusenlappar har man ju fått en väldigt bra dagsersättning. Så det får man ju vara nöjd med. Jag sa innan till min fru att kommer jag upp till 30 000 är det okej, och det blir lite mer ändå.

Tv-veteran när det gäller frågesport

Det är inte första gången Jimmy Lövgren tävlar i tv-sänd frågesport. För några år sedan var han med i Vem vet mest på SVT, där han åkte ut i andra rundan efter att ha fått många frågor av sina medspelare. 1992 var han med i ett program på Tv3 som hette Full Pott.

– Där vann jag bland annat en guldklocka och en rakapparat.

Vinstpengarna ska han lägga på familjen och hemmet och hoppas att de kan sätta guldkant på vardagen.

– Det kanske blir en resa till sommaren också, säger Jimmy Lövgren.

ANNONS