Greps med amfetamin i fickan efter olycka

Mannen i 20-årsåldern säger sig inte ha några minnen av bilolyckan. Han påstår sig heller inte komma ihåg något polisförhör efter att han själv ska ha tagit fram narkotika ur sin ficka. Troligen för att han varit chockad, enligt honom själv. Polis och åklagare tror dock inte på hans historia och nu döms mannen.

ANNONS

Det var en natt i början av november förra året som polis larmades till en trafikolycka vid järnvägsövergången i anslutning till Nösnäsgymnasiet. Patrullen möttes där av en mindre folksamling på cirka tio personer och strax därefter kom de två utpekade männen som ska ha varit inblandade i trafikolyckan gåendes till platsen.

Stora skador på bilen

Enligt polisen ska bilen haft stora skador. Bland annat hade ett däck lossnat och låg en bit bort. En av järnvägsbommarna var också sönderkörd och det låg delar från bilen på spåret.

Ingen av personerna i folksamlingen, varav några hört en smäll, hade dock sett själva kollisionen vid järnvägsövergången. Ingen har därför kunnat dömas som ansvarig för olyckan, då bilen var tom när polispatrullen anlände till platsen.

ANNONS

Däremot visade det sig att den person som påstod sig ha varit passagerare hade narkotika i fickan, vilket han också berättade för polis och visade fram.

Säger sig inte minnas

På följdfrågan om han visste vad det var för slags narkotika ska han ha svarat att ”han inte visste helt hundra”.

– För det va en kille som sa "ta det här". Då tänkte jag att jag skulle vara snäll. Dumt. Jag va full, har han enligt polisen berättat.

Vid ett senare förhör ska han dock ha uppgett att han inte minns något alls av vare sig själva olyckan eller något förhör, troligen för att han var chockad. Han påstår att han först dagen efter upptäckt blåmärken på sin kropp, varpå han ska ha fått återberättat för sig att han varit med om en olycka.

Tror inte på hans historia

I det senare förhöret vill han heller inte kännas vid narkotikan han ska ha visat upp för polisen, utan påstår att jackan den legat i – och som han enligt egen utsago hittat i hallen dagen efter olyckan – inte tillhör honom.

Uddevalla tingsrätt, som nu dömt mannen för ringa narkotikabrott, tror dock inte på hans historia med tanke på vad han tidigare själv har berättat för polis, som också hörts om händelsen och sina iakttagelser på plats.

Påföljden för brottet har av tingsrätten beslutats till dagsböter på totalt 6 500 kronor.

ANNONS