Elvira, 21, säljer kära ägodelen: ”Svider lite”

Leopardmönster på utsidan och skrikrosa fluff på insidan. I tonåren körde Elvira Hübinette runt i en a-traktor som stack ut. Och den var en viktig del av hennes liv.
– Den har mer eller mindre format mig som person, säger hon.

ANNONS
|

När Elvira Hübinette, i dag 21 år gammal, var tonåring hade hon leopardmönster på allt, som hon själv beskriver det.

Därför var det kanske ingen skräll att även hennes a-traktor följde samma tema.

– Vi fick upp den på Blocket. Då var det självklart att det var den jag skulle ha, säger hon.

Med mönstret på utsidan och den rosa fluffet på insidan stack hon ut när hon körde mellan hemmet, skolan och stallet – och när hon hängde med sina kompisar.

”Var väldigt mallig”

Många har noterat fordonet genom åren, berättar hon.

– Väldigt många har sett den. När jag säger att det var jag som körde den kan folk säga: Vad kul, jag såg den för många år sedan, säger hon.

ANNONS

Ett tillfälle hon särskilt minns är från när hon tillsammans med en kompis åkte till Bondens dag i Backamo. När hon skulle parkera på den vanliga parkeringen blev hon förvisad till en speciell plats.

– Där var alla jänkarbilar, finputsade bilar och sånt. Då var jag väldigt mallig, säger hon.

A-traktorn, en Volvo Duett från 1967 med B20A-motor, har betytt mycket för henne.

– Den har mer eller mindre format mig som person. Att klara av när bilar går sönder, att lära mig vara säker på vägarna, hur man beter sig i trafiken. Hela mitt trafikliv har den format, säger hon.

”Många minnen i den”

Men nu har familjen i Ucklum beslutat sig att göra sig av med den. De senaste åren har den stått still, och numer bor Elvira Hübinette i Trollhättan och arbetar som lastbilschaufför.

– Det är klart att det svider lite. Det är fortfarande min första bil. Jag och mina kompisar har många minnen i den. Men jag vill ändå att någon annan ska känna glädje i den och uppleva samma som jag.

LÄS MER:Mimmi, 15, prejades av buss: ”Var helt skakig”

ANNONS