Stefan Persson, Caroline Granlund och Maria Björklund hoppas på stor uppslutning under paddeldagen som anordnas den 11 september.
Stefan Persson, Caroline Granlund och Maria Björklund hoppas på stor uppslutning under paddeldagen som anordnas den 11 september. Bild: Privata bilder

De ordnar paddelrace för stora och små runt Stenungsön

Det började som en privat fundering om att anordna något kul innan sommaren tar slut. Idén hyllades i sociala medier och nu lockar Stenungsundsbon Stefan Persson tillsammans med Stenungsunds SUP-klubb med en heldag fylld av vattenaktiviteter runt Stenungsön.

ANNONS

Stefan Persson och SUP-klubben hoppas, tillsammans med Surfviken i ny regi, på en stor uppslutning deltagare på både SUP-brädor och i kajaker och andra paddeldrivna farkoster under aktivitetsdagen för stora och små, lördagen den 11 september.

– Det började egentligen med att jag själv satt och grunnade på om man inte kunde hitta på något gemensamt kul evenemang, eftersom jag dels har en dotter som paddlar SUP, dels själv nu har börjat paddla en del kajak, berättar Stefan Persson.

Stefan Perssons dotter Maya, som tidigare tävlat för just Stenungsunds SUP-klubb och även är flerfaldig SM-vinnare i stand up paddleboad, har inspirerat Stefan att nu själv börja paddla, men i hans fall kajak.
Stefan Perssons dotter Maya, som tidigare tävlat för just Stenungsunds SUP-klubb och även är flerfaldig SM-vinnare i stand up paddleboad, har inspirerat Stefan att nu själv börja paddla, men i hans fall kajak. Bild: Privat

Han rekade intresset för en paddeldag på Facebook möttes där av glada tillrop.

LÄS MER:Han vill att Stenungsundsborna ska paddla runt ön

– Jag kontaktade då Peter Johansson på SUP-klubben vid Norra hamnplan som också tyckte att det lät som en kul idé och själv ska agera speaker under tävlingarna, berättar Stefan Persson.

ANNONS

Startar med ungdomstävling

Tillsammans lockar de nu med en heldag fylld av vattenaktiviteter, som de döpt till Stenungsön runt 2021.

Tanken är att alla, nybörjare som mer rutinerade paddlare, ska kunna delta i evenemanget som startar med en ungdomstävling på halva sträckan klockan 11.

LÄS MER:SUP-klubben gav sig ut tillsammans

– Sedan släpper vi på övriga paddelsurfare och kajakpaddlare i ett motionärslopp runt Stenungsön klockan 12. Därefter är tanken att köra två tävlingslopp på SUP för damer respektive herrar klockan 12.40 och 12.50, varefter vi avslutar med ett blandat kajakrace klockan 13, säger Caroline Granlund, ansvarig entreprenör för Surfviken, som tillsammans med Stefan Persson, Maria Björklund, Stefan Biström Persson och Fredrik Sjölin planerat fram dagens upplägg med start och målgång i Surfviken.

Stefan Persson hade först en tanke om ett lopp runt Stenungsön med allehanda flytetyg, som tunnor och badkar, och där roligaste paddelfarkost sedan skulle utses. Men i samråd med bland andra Caroline Granlund och Maria Björklund i arbetsgruppen kom de sedan gemensamt fram till att det skulle ta alldeles för lång tid innan alla kommit i mål och en vinnare skulle kunna koras.
Stefan Persson hade först en tanke om ett lopp runt Stenungsön med allehanda flytetyg, som tunnor och badkar, och där roligaste paddelfarkost sedan skulle utses. Men i samråd med bland andra Caroline Granlund och Maria Björklund i arbetsgruppen kom de sedan gemensamt fram till att det skulle ta alldeles för lång tid innan alla kommit i mål och en vinnare skulle kunna koras. Bild: Privat

Hemlig lokal kändis

När alla sedan kommit i mål väntar sedan förhoppningsvis skönt sensommarhäng med tända grillar, foodtrucks och musikunderhållning vid Surfviken.

– Dj:n Niklas Feldt kommer att finnas på plats och vi får förhoppningsvis även besök av en lokal känd musiker, även om detta inte är helt spikat ännu, fortsätter Caroline Granlund lite mystiskt.

Under dagen kommer också instruktörer för både SUP och kajak att finnas på plats vid Surfviken, där det också kommer att finnas brädor och paddlar för barn och ungdomar att låna och möjlighet för både kubbspel och minigolf för de som så önskar.

Sjöräddningssällskapet på plats

– Tilläggas kan också att Sjöräddningssällskapet kommer att vara med oss hela dagen ute till havs, säger Stefan Persson.

Hur lång tid räknar ni med att det kommer att ta att runda Stenungsön för deltagarna?

– Det beror förstås på vilken nivå man befinner sig. För en elitpaddlare på SUP skulle jag säga att det tar cirka 45 minuter och för en motionär kanske dubbla tiden. Paddlar man som jag kajak beror det förstås också på hur erfaren man är. Jag testade faktiskt själv häromdagen och tog mig då runt ön på 48 minuter.

Intresserade att delta kan redan nu anmäla sig via Facebookgruppen Stenungsön runt 2021.

ANNONS