Därför blir det ingen julgran på Stenungstorg i år

Sandbergs plats har av tradition smyckats med en upplyst julgran sedan 1960-talet men i år blir besökarna utan det trevliga inslaget i centrummiljön. Uppsättningen av den traditionella granen stoppas av att centrumägaren Citycon har renoveringsarbeten igång i området.

ANNONS
|

Många Stenungsundsbor har besviket uppmärksammat att Sandbergs plats är utan julgran i år.

Då centrumägaren genomför renoveringsarbeten i området uppges att det inte går att ha en gran på platsen då det genomförs arbeten på en av fasaderna.

Irriterade Stenungsundsbor

På sociala medier höjs irriterade röster över att ingen gran kommer på plats. Bland annat menar en som vill vara anonym, då personen oroas över negativa påhopp, att det bara är en undanflykt.

– Jag tror inte att de kommer komma igång med arbetet innan jul ändå. Man kan ju vara lite innovativ också och hitta andra lösningar, det behöver ju kanske inte vara en stor gran, men någonting kunde de ju ha ordnat.

ANNONS

Måste ha framkomlighet

Citycons Carina Erlandsson är centrumchef för Stenungstorg, hon beklagar att det inte blir någon gran.

– Vi påbörjar nu ett renoveringsarbete av våra fasader som vetter ut mot Sandbergs plats, vilket innebär att vi i år är tvungna att avstå från att sätta upp granen på grund av framkomlighetskrav. Det gäller även ljusslingan längs fasaden på huvudbyggnaden på den sida som Dressmann och Apoteket Hjärtat ligger, vilken vi heller inte kunnat sätta upp i år av samma anledning.

Fyller en viktig funktion

Däremot hoppas Erlandsson att traditionen kan återupptas nästa år.

– Till nästa år hoppas vi kunna återuppta traditionen med granen. Det beslutet är lätt att ta då alla reaktioner i år om att man saknar granen påvisar att den fyller en viktig funktion!

LÄS MER:Snart drar flyttkarusell igång på Stenungstorg

LÄS MER:Tillfällig klädbutik satsar på färg och större storlekar

LÄS MER:Kommunhuset byggs om för 14 miljoner

ANNONS