OBS: Genrebild.
OBS: Genrebild. Bild: Claudio Bresciani / TT

Bredband och kabel-tv ur funktion efter sabotage

I Stenungsund saknade mellan 50 och 100 hushåll bredband på måndagseftermiddagen, meddelar Stenungsundshem på sin Facebook-sida. Det efter ett sabotage. Under kvällen fungerade allt som vanligt igen.

ANNONS
LocationStenungsund|
|

Enligt bolaget var det ett sabotage som låg bakom problemen.

”Utrustning i vår fastighet har under morgonen utsatts för sabotage, där kablage med mera är nerrivet och därför behöver lagas. Vi har kontaktat Telia som är vår leverantör och anmält felet samt att vi behöver hjälp att återställa funktionen”, skrev Stenungsundshem på Facebook.

Andreas Bergstrand, förvaltningschef på Stenungsundshem, berättar att de under förmiddagen fick samtal om att nätet och kabel-tv:n var ur funktion i fastigheterna. När man undersökte detta närmare upptäcktes att någon brutit upp dörren till ett elrum i en källare.

– Där ser det ut som att tagit tag i kablage och dragit i det, det ser sönderslitet ut. Vi håller på och tittat på vad som har hänt, men det har inte gjorts av sig själv – det har gjorts med mankraft, säger Andreas Bergstrand och berättar att man kommer polisanmäla händelsen.

ANNONS

Mellan 50 och 100 hushåll var drabbade.

Telia kopplades in och en entreprenör jobbade i ärendet.

Vid 19-tiden meddelades att allting återigen fungerade som normalt.

ANNONS