Barnen åkte attraktionen precis innan den spårade ur

Johanna Torstenborgs familj från Svenshögen blev vittnen till olyckan på Gröna Lund. Två dagar efter olyckan som kostade en kvinna i 30-årsåldern livet berättar nu Johanna Torstenborg om händelsen.
– Det var kaotiskt och panikartat, säger Johanna Torstenborg.

ANNONS
|

Det var vid 11.30-tiden i söndags som åkattraktionen Jetline på Gröna Lund spårade ur. En olycka som skulle kosta en person livet och lämnat nio skadade efter sig.

Johanna Torstenborgs barn hade precis åkt Jetline när olyckan inträffade. Hon hörde urspårningen men förstod inte vid tillfället att det var en olycka det handlade om.

– Vi skulle ta en promenad i parken medan barnen åkte när vi hörde en hög smäll. Det var många som vände sig om och undrade vad det var för ljud, men vi tänkte att det nog skulle låta så.

”Ropade att vi var tvungna utrymma”

– Sedan skulle vi gå och möta upp barnen och då såg vi två räddningstjänstbilar och ambulans. Det var en väldigt stor folkmassa och personal som grät och ropade att vi var tvungna att utrymma, säger Johanna Torstenborg, som tidigare intervjuats av P4 Väst.

ANNONS

Gröna Lund utrymdes och parkens gäster fick samlas i entrén i väntan på polis.

– Det var kaotiskt och panikartat och på något sätt nådde det ut i media. Det var så vi fick reda på att det hade varit en olycka, säger Johanna Torstenborg.

”Det ska inte hända i modern tid”

Familjen Torstenborg är nu på väg hem från Stockholm efter en helg som inte riktigt blev vad de hade tänkt sig.

– Vi mår bra efter omständigheterna men vi kommer nog aldrig åka till Gröna Lund igen. Vi hade dessutom tänkt att besöka Liseberg senare i sommar men det är inte längre aktuellt. Det blir ju en skräck för berg- och dalbanor, säger Johanna.

– Mina tankar går till de drabbade och anhöriga, det är ju ett fruktansvärt lidande och det ska inte hända i modern tid, man vågar ju inte lita på att personalen sköter sitt jobb, säger Johanna Torstenborg.

LÄS MER:Räddningstjänsten varnade för skandalhuset på Tjörn – för tre år sen

LÄS MER:Torkan hotar golfbanorna – hoppas på regn inom kort

LÄS MER:100 år av Liseberg i 100 bilder

ANNONS