Bild: Google maps

Åtalad man misstänks för ny köttstöld – denna gång på Willys

En man i 25-årsåldern greps under torsdagen misstänkt för att ha stulit varor till ett värde av 4 500 kronor på Willys i Stenungsund.
– Det var en väktare som kom på honom i butiken där, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden på torsdagen som händelsen ska ha inträffat. En man i 25-årsåldern ska då ha stulit varor för 4 500 kronor på Willys i Stenungsund. Mannen greps av polisen.

– Det var en väktare som kom på honom i butiken där, vad som stals framgår inte, uppgav Peter Adlersson, polisens presstalesperson initialt under torsdagseftermiddagen.

Mannen anhölls under torsdagskvällen, enligt Eva Holmén, jourhavande förundersökningsledare.

Vet man vad det är för varor han ska ha stulit?

– Det är oklart fortfarande, uppgav Eva Holmén under torsdagskvällen.

Ytterligare en misstänkt

Enligt nya uppgifter på fredagsmorgonen av Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, ska det handla om kött.

ANNONS

– Under tiden patrullen är på plats uppmärksammar personalen även ytterligare en misstänkt person som ska ha sprungit från butiken och slängt ifrån sig en väska. Även den innehållande kött till ett värde av runt 3 700 kronor, berättar han.

I detta fall ska dock gärningsmannen ha lyckats avvika.

– Men det finns en misstänkt, uppger Herman Egelström.

Tidigare åtalad för flera stölder

Vad det anbelangar den anhållna mannen i 25-årsåldern är han en välkänd person för både polisen och handlarna i Stenungsund sedan tidigare.

Mannen åtalades så sent som i slutet av maj, då misstänkt för försök till köttstöld från Coop. I detta fall till ett värde av 3 482 kronor, varefter mannen – skriven på en adress i södra Sverige – belades med tillträdesförbud i butiken.

Mannen åtalades bara en månad tidigare även för köttstöld från Ica Kvantum, något han också erkänt i förhör, precis som stöldförsöket på Coop.

Åklagaren, som lämnat in stämningsansökan i båda fallen, har yrkat på utvisning i fem år för mannen som också är tidigare dömd för ett flertal stölder från både livsmedelsbutiker och klädbutiker som säljer märkeskläder.

Han har nu begärts häktad efter förhandlingar i Uddevalla tingsrätt under fredagseftermiddagen.

LÄS MER:Misstänkt yxman i Stenungsund häktad: ”Är förtvivlad”

LÄS MER:Nya brottsmisstankar mot yxmannen i Stenungsund – begärs häktad

LÄS MER:16 värmepumpar stals från Orustföretag – omfattande åtal väckt

ANNONS