Anna-Maria Andersson, 39, anordnar Stenungsunds första promenadloppis.
Anna-Maria Andersson, 39, anordnar Stenungsunds första promenadloppis. Bild: Privat

Anna-Maria anordnar Stenungsunds första promenadloppis

Anna-Maria Andersson, 39, älskar loppmarknader. Men hon kände att det var något som saknades på hemmaplan. Nu anordnar hon i Stenungsunds första promenadloppis.
– Jag blir så glad när man kan fynda och göra andra glada genom att de kan fynda, säger hon.

ANNONS
|

Det är på Modistvägen i Hallarna som Stenungsunds första promenadloppis äger rum på söndag. Hela grannskapet har bjudits in att ställa upp säljstånd utmed vägen. Bakom idén finns loppisentusiasten Anna-Maria Andersson, 39.

– Jag tycker det är kul med loppisar, helt enkelt. Så jag drog igång detta och frågade mina grannar på Facebook om de ville hänga på.

Det är frivilligt att vara med, betonar Anna-Maria Andersson. Därför är det oklart exakt hur många som kommer att vara med. Men några har redan anmält sig.

– Jag är mest orolig för vädret, att det ska regna på söndag. Det ska det ju göra, enligt prognosen. Men jag hoppas att det är uppehåll i två timmar.

ANNONS

Anna-Maria Andersson har miljötänket för ögat. Att återanvända gamla saker i stället för att slänga dem är viktigt i dagens samhälle, menar hon. Men medan vissa håller ögonen öppna för antika värdesaker, har hon själv något annat i sikte.

– Jag är mycket för att fynda kläder. Att hitta ett visst plagg som man kan ha på sig som kan göra en glad för en kväll när man går ut, säger hon.

Inför promenadloppisen har Anna-Maria Andersson stämt av med kommunen och polisen. Hon har behövt betala en avgift för att få anordna loppisen, men nu är allt i sin ordning, berättar hon. Promenadloppisen kommer att börja klockan 11 på söndag och slutar klockan 13.

– Det är frivilligt att vara med, inget tvång. Det här är en liten prova-på-grej som jag gör. Så jag hoppas att folk ska tycka det är kul att kränga lite grejer som man vill bli av med.

ANNONS