150 julklappar har lagts under granen

Under december fylls utrymmet under julgranen på Stenungsbaden med julklappar. En stor hög har redan lämnats till kyrkan och på julafton lämnas ännu en.
– Det finns en liten tradition hos många nu att komma och lämna och det är fantastiskt, säger Erica Hultmark, vd på Stenungsbaden.

ANNONS

I närmare tio år har Stenungsbaden tagit emot julklappar under sin gran för att sedan skänka vidare dem till kyrkan.

Från första advent har de som velat kunna komma in och lämna ett paket under granen i foajén.

– Det är väldigt mysigt, och det vi får till oss är att många uppskattar att det finns en möjlighet att komma och lämna. Ibland kommer hela familjer in och barnen lägger klappar under granen, säger Erica Hultmark, vd på Stenungsbaden.

150 julklappar

Efterhand som gåvorna kommer in lämnas de pö om pö vidare till Svenska kyrkan i Stenungsund. Den 20 december hade kanske hundra julklappar kommit in och lämnats vidare. Redan nästa dag låg det nya under granen.

ANNONS

– Vi har kanske ett 50-tal till. Det är fantastiskt att folk fortsätter vilja vara med och bidra.

Att samla in julklappar och sedan ge till kyrkan är något som flera hotell i kedjan Nordic Choice gör. Tidigare år har även tio kronor per inlämnat paket donerats till kyrkan i pengar, men i år är det bara klapparna som lämnas vidare.

”Fram till Kalle”

Kyrkan delar sedan ut paketen till barn och ungdomar.

– Det finns en liten tradition hos många nu att komma och lämna och det är fantastiskt. Redan innan granen kommer upp får vi frågor om vi gör det i år igen, säger Erica Hultmark.

Fram till Kalle Anka, alltså klockan 15, på julafton går det att lämna sin klapp till ett barn som behöver en, under granen på hotellet.

ANNONS