ST-tidningen är nominerad till utmärkelsen Årets Dagstidning i kategorin Årets Läsaraffär. Här är några av medarbetarna som på olika sätt jobbat med tidningen den senaste tiden: Torbjörn Arvidsson, Linnéa Nilsson, Jacob Humlén, Caroline Tullock och Tony Balogh.
ST-tidningen är nominerad till utmärkelsen Årets Dagstidning i kategorin Årets Läsaraffär. Här är några av medarbetarna som på olika sätt jobbat med tidningen den senaste tiden: Torbjörn Arvidsson, Linnéa Nilsson, Jacob Humlén, Caroline Tullock och Tony Balogh. Bild: Sven Lundstedt

ST-tidningen kan bli Årets Dagstidning

ST-tidningen är nominerad till utmärkelsen Årets Dagstidning i kategorin Årets Läsaraffär.
– Ett fantastiskt kvitto på hur uppskattat vårt arbete är, vi delar nomineringen med alla våra läsare, säger chefredaktör Jacob Humlén.

ANNONS
|

Årets Dagstidning är ett årligt pris som delas ut av de svenska mediehusens branschorganisation Tidningsutgivarna (TU).

”Vi uppmärksammar de goda exemplen, den kvalitativa journalistiken och kraften i mediebranschen och dess demokratiska uppdrag”, skriver TU på sin hemsida.

– I år kom det in över 120 bidrag till Årets Dagstidning vilket är rekordmånga. Vi kan konstatera att mediebranschen satsar helhjärtat på att utveckla publicistiken, stärka affären och värna demokratin, säger Johan Taubert, vd för Tidningsutgivarna, i ett pressmeddelande.

Tävlingen har nio olika klasser och i kategorin Årets Läsaraffär finns tre nominerade: Omni Mer, GP Generation Z – och ST-tidningen.

Priset delas enligt TU ut till medieföretag ”som visat kraft och kreativitet i utvecklingen av teknik eller affärsmodeller, vilket drivit försäljning gentemot nya eller etablerade kunder, gärna i samverkan mellan olika kanaler och medieformer.”

ANNONS

Kraftig ökning

I oktober 2021 slogs den prenumererade tidningen Lokaltidningen STO ihop med den då helt annonsfinansierade ST-tidningen och blev en prenumererad tidning som bevakar Stenungsund, Tjörn och Orust dygnet runt, året om – och dessutom ger ut två papperstidningar i veckan. Läsarnas gensvar var omedelbart och antalet prenumeranter steg snabbt från omkring 4 200 till 6 000, samtidigt som antalet sidvisningar i ST-tidningens app och på sajten har ökat kraftigt.

– Det är det som har varit roligast med hela den här resan, att vi känner att vi har läsarna med oss. Väldigt många uppskattar att det finns en tidning som tar lokaljournalistik på allvar i våra kommuner och denna nominering ger en extra energiboost i vår fortsatta satsning framåt, säger Jacob Humlén, chefredaktör på ST-tidningen.

Vinnarna avslöjas i mars

Motiveringen till ST-tidningens nominering lyder:

”Att den digitala transformationen är särskilt svår på lokal marknad är välkänt. Att fusionera bolag eller titlar är i sig en svår process. Att dessutom gå över från gratis till betalda prenumerationer är oerhört utmanande. Men det lyckades, och mycket snabbt ökade man sina intäkter. En flerdimensionell transformation som redan efter mindre än ett år burit frukt, och som visar att allt är möjligt och att man kan lyckas med flera svåra utmaningar samtidigt. Nominerade till Årets Läsaraffär är: ST-tidningen.”

Vem som vinner Årets Läsaraffär och de övriga kategorierna i Årets Dagstidning 2023 presenteras på Berns i Stockholm den 29 mars.

Fotnot: Prenumerera du ännu inte på ST-tidningen? Det fixar du enkelt här.

LÄS MER:Så startades ST-tidningen – för 50 år sedan

LÄS MER:6 000 skäl att fira – tack ska ni ha!

ANNONS