Bild: Polisen

Så många fick böter under polisens trafikhastighetsvecka

Under förra veckan genomförde polisen en så kallad nationell trafikhastighetsvecka, med fokus på hastighet i tätbebyggt område. På flera håll i Stenungsund och på Orust och Tjörn fanns då polisen på plats vid vägarna för att mäta bilisternas hastighet.

ANNONS
|

Bland annat genomfördes under onsdagen en tidig fartkontroll på länsväg 160, i höjd med Kullen, där polisen fanns på plats redan klockan 05.30 på morgonen. Den resulterade i två böter för de tidiga morgonpendlarna.

LÄS MER:Tidig fartkontroll på onsdagsmorgonen resulterade i flera böter

Under natten mot måndagen stoppades en bilist i 20-årsåldern när polisen genomförde en nattlig hastighetskontroll vid Stenungsmotet, vid avfarten från E6. Mannens körkort omhändertogs då på plats, efter man via laser uppmätt hans hastighet till 176 kilometer i timmen.

LÄS MER:Körde i 176 kilometer i timmen – fick körkortet omhändertaget

– Totalt resulterade trafikhastighetsveckan i 22 anmälningar om hastighetsöverträdelser, uppger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i södra Fyrdbodal.

Av dessa ska fem av anmälningarna gälla hastighetsöverträdelser av ringa grad, det vill säga mellan sex och nio kilometer för hög hastighet i förhållande till tillåten hastighetsbegränsning. Övriga anmälningar gäller bilfärder där det gått alldeles för fort och därmed högre straff är att vänta för fartsyndarna.

ANNONS

Under tisdagen denna vecka utfördes vidare flera hastighetskontroller inom det ordinarie förebyggande polisarbetet att sänka hastigheten på våra vägar. Polisen befann sig då på plats vid bland annat Nösund, Stora Höga och vid Skåpesundsvägen på Orust.

– Totalt utfärdades 15 ordningsböter, uppger Herman Egelström.

ANNONS