Ett inbrott upptäcktes i en verkstad i Varekil under måndagsmorgonen. Där ska ett 20-tal värmepumpar och två släp stulits. OBS: Bilden är en genrebild.
Ett inbrott upptäcktes i en verkstad i Varekil under måndagsmorgonen. Där ska ett 20-tal värmepumpar och två släp stulits. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Rickard Sköld

Värmepumpar och släp stals från verkstad i Varekil

Ett 20-tal värmepumpar och två släp till ett godsvärde uppemot 2 miljoner kronor stals under natten mot måndag från ett företag på Industrivägen i Varekil.

ANNONS
LocationHenån|
|

För att komma in i verkstadslokalen ska tjuvarna ha brutit upp en dörr. Enligt polisen upptäcktes inbrottet på måndagsmorgonen när anställda skulle börja jobba efter helgen.

– Jag har ingen information om vilken typ av värmepumpar det handlar om, eller vilken storlek de är i. Men det finns misstanke om att man fraktat bort värmepumparna på de två släpen som också stals, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Hon uppger att det handlar om ett 20-tal värmepumpar.

– Vi har en patrull på plats nu under morgonen, säger Anna Göransson vid polisen.

Uppgifterna bekräftas senare under måndagen av Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS

– Godsvärdet på de tillgripna värmepumparna och släpen ska enligt initiala uppgifter i anmälan vara uppemot 2 miljoner kronor, uppger han.

En anmälan om grov stöld genom inbrott har upprättats efter händelsen.

– Det kommer också att göras en teknisk undersökning av polis på plats under dagen, uppger Herman Egelström vidare.

LÄS MER:Bilförare stoppad i Stora Höga – körde avställd bil utan körkort

LÄS MER:Kvinna skadad i Stenungsund – blev knuffad och sparkad

ANNONS