Killen i 15-årsåldern har i förhör nekat till all inblandning men döms nu till ungdomsvård för olaga hot och sexuellt ofredande.
Killen i 15-årsåldern har i förhör nekat till all inblandning men döms nu till ungdomsvård för olaga hot och sexuellt ofredande. Bild: Jacob Humlén

Tonårskille tvingade till sig nakenbilder från unga tjejer

Killen i 15-årsåldern har själv nekat till all inblandning i att ha skickat och tvingat till sig nakenbilder av olika tonårstjejer. Uddevalla tingsrätt anser det dock genom bland annat skärmdumpar bevisat att det är han som gjort detta och har nu dömt honom till ungdomsvård för olaga hot och sexuellt ofredande.

ANNONS
|

Tjejerna, som är yngre än killen, har alla blivit kontaktade av honom via olika appar på sociala medier. Genom tjat och hot har han sedan fått dem att skicka intima bilder på sig själva. Bilder han sedan hotat att sprida vidare om de inte fortsatte att göra som han sa.

LÄS MER:Tonåring åtalas för sexualbrott mot barn

Killen, som bor på Orust, har i förhör nekat till all inblandning och hävdat att de aktuella telefonmeddelandena och bilderna ska ha funnits i ”molnet” och därför ska ha varit lättare att komma åt för utomstående.

Uddevalla tingsrätt anser det dock genom förhör och skärmdumpar vara bevisat att det skulle ha gått till så som de utsatta tjejerna beskrivit. I bevisningen finns också bilder som kunnat härledas till killens bostad.

ANNONS

Han döms nu till ungdomsvård för olaga tvång, samt sexuellt ofredande i två fall. Han frias dock på åtalspunkten försök till utnyttjande av barn för sexuell posering, eftersom denna gärning aldrig fullbordades då den tjej som kontaktats i stället direkt tog kontakt med polis.

Han ska också betala skadestånd på totalt 15 000 kronor, plus ränta till de tonårstjejer han kränkt, samt en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond.

ANNONS