Sonnelie och Signe visar dig Bohusläns finaste drömvyer – på Instagram

I sommar ska sju ungdomar lyfta fram det bästa från södra Bohuslän – med bilder på Instagram. En av influerarna är Sonnelie Magnusson.
– Jag har många smultronställen, säger 26-åringen från Stenungsund.

ANNONS
|

Orusts saltaste klippa, Stenungsunds skönaste gräsäng och Tjörns finaste utsikt. Det är några platser som du skulle kunna få veta mer om du följer hashtaggarna #ungisödrabohuslän och #ungpålandsbygden på Instagram under sommaren.

Av de sju influerarna är fyra hemmahörande i vårt område; 15-åringarna Signe och Joel på Orust respektive Tjörn, Sonnelie från Stenungsund och Kungälvsbon Chayanan, 16.

– Jag är en naturmänniska och har många smultronställen. Det kommer att bli inlägg från havet så klart, men också från Svartedalen där det finns oändligt med stigar för vandring, löpning och platser att grilla och övernatta vid, säger Sonnelie Magnusson som har kontot @sonneliemagnusson.

ANNONS

Julia Källestedt är ungdomscoach i projektet Ung i södra Bohuslän.

– Förhoppningen är att bilderna som läggs ut ska inspirera turister men också boende till att upptäcka omgivningen. Det kan förstås vara så att även om man bor på en plats är det inte säkert att man känner till alla pärlorna, säger Julia Källestedt.

Då börjar influerarna

Influerarnas sommarjobb är en del av ett så kallat leaderprojekt med namnet Ung i Södra Bohuslän, som finansieras med stöd från EU och medverkande kommuner.

– Föreningens beslutande myndighet är Jordbruksverket och syftet är att lyfta fram och belysa sociala värden på landsbygden. Alltså landsbygdsutvecklingen som mäter de mjuka värdena. Vad är viktigt för de som bor på landsbygden? Vad behövs för att de ska trivas? säger Julia Källestedt.

Från och med måndag fram till och med vecka 30 är tanken att ungdomarna ska börja publicera bilder från sin vardag på Instagram.

Sonnelie Magnusson vill då även belysa olika miljöfrågor på sitt Instagram-konto.

– Det är viktigt att ta hand om miljön och inte förstöra den genom att skräpa ner i naturen. Jag vill även tipsa om vad man kan göra för olika djur under dagar då det till exempel är väldigt varmt, säger hon.

Vill visa sin egen vardag

Signe Björklund, 15, från Orust vill skriva och publicera bilder om och från sin vardag på kontot @silvrigasylvia.

– Den ser lite annorlunda ut än de flesta andras eftersom jag har flera funktionsnedsättningar. Jag har funderat lite kring vad jag vill lägga ut i början men inte kommit fram till något än. Däremot vill jag tipsa om badplatsen i Ellös som är tillgänglighetsanpassad. Därifrån kommer det säkert någon bild, säger Signe.

– Vi får se vad det blir, fortsätter hon.

Projektet Ung i södra Bohuslän genomförs även av ungdomar i Uddevalla, Kungälv, Göteborgs södra skärgård och på Öckerö.

Vad är leader?

Leadermetoden är en metod för att utveckla landsbygden genom lokalt förankrad utveckling. Genom EU-stöd från Landsbygdsfonden och medfinansiering från kommunerna i leaderområdet finansieras projekten.

Ung i Södra Bohuslän ägs av Leader Södra Bohuslän. Det är en förening som är verksam i kommunerna Uddevalla, Orust, Tjörn, Stenungsund, Kungälv, Öckerö och Göteborgs södra skärgård. Mer information finns på hemsidan leadersodrabohuslan.se.

Ordet Leader är en förkortning av ett franskt begrepp – Liaison Entre Actions de Dèveloppement de l´Economie Rurale, vilket ungefär betyder samordnade aktiviteter för ekonomisk utveckling på landsbygden.

Källa: Julia Källestedt, Ung i södra Bohuslän och Leader Södra Bohuslän.

LÄS MER:Pater Noster ror hem ännu ett pris

LÄS MER:Här är bästa turismföretaget i Stenungsund

LÄS MER:Så blir manetsommaren – gör såhär om du blir bränd

ANNONS