Populärt hotell ute till försäljning: ”Det känns så där”

Nösunds populäraste hotell, vandrarhem och restaurang, Nösundsgården, mitt i Nösund ett stenkast från havet, är till salu. 20 miljoner kronor är satt för anläggningen som har 21 bäddar.
– Det känns så där att lägga ut allt till försäljning, säger Stig Dahlgren som i ett kvarts sekel drivit Nösundsgården.

ANNONS
|

Det är med sorg i hjärtat som Stig och Lisbeth Dahlgren valt att lägga ut Nösundsgården till försäljning. Paret har drivit verksamheten i 25 år och lagt ned mycket tid och pengar på att rusta upp och utveckla hotell och vandrarhem. 2018 köpte paret den intilliggande Gerlegården och den har varsamt renoverats och inrymmer i dag både kafé och övernattningsmöjligheter. Till Gerlegården hör en stor park med en scen för uppträdanden, härifrån är utsikten mot havet fantastisk.

– Det känns så där att lägga ut allt till försäljning, säger Stig Dahlgren som i ett kvarts sekel drivit Nösundsgården.

”Gått fantastiskt bra”

Att driva en verksamhet som Nösundsgården kräver tid och engagemang. Paret Dahlgren har lagt all sin tid på att utveckla området.

ANNONS

– Det har gått jättebra i år, vi har bara kunnat vara lediga två dagar sedan påsk. Denna sommar har varit otroligt bra. Detta har vi kämpat för under alla år. Det är givetvis fantastiskt roligt att det går så bra, men det är även mycket jobb med allt. Vi är inga ungdomar längre.

Stig är 77 år fyllda och Lisbeth några år yngre, men det är inte åldern som varit en bidragen orsak till att de beslutat att sälja, enligt Stig.

– Vi har byggt upp en fungerande verksamhet, det finns nyrenoverade rum, vi har en välbesökt restaurang och vi har gott rykte. Därför väljer vi att sälja nu, när allt är på topp. Vi har gjort vårt, nu får någon annan ta över efter oss.

21 bäddar

20 miljoner kronor önskar paret få för anläggningen. Då ingår Gerlegården med kafé och rum, hotell och vandrarhemsdelen ligger i själva Nösundsgården. Sammanlagt finns 21 bäddar i de renoverade rummen och Stig hoppas att kommande ägare ser utvecklingsmöjligheter i verksamheten.

– Vår plan är att sälja allt som ett paket, Gerlegården och Nösundsgården i ett. Får vi inte sålt så kommer vi ändra inriktning på vår verksamhet. Vi får dra ner på hotellverksamheten och satsa mer på vandrarhemmet och automatisera det.

Förhoppningen är att få sålt verksamheten och att även avveckla tradingföretaget Damaxa International AB som arbetar med klockor, accessoarer och smycken och håller till på övervåningen i vandrarhemmet.

– Vi vill ut och resa, vi älskar att resa, men det har varit svårt när vi haft hotellet. Jag hoppas vi kan hitta en köpare som är villig att driva vidare det vi byggt upp under många år, säger Sig Dahlgren.

LÄS MER:Havshotellet stängs – för att öppna i ny tappning

LÄS MER:Gerle firas i Nösund med ny helgdag

LÄS MER:”Nästan allt är avbokat”

ANNONS