Vargen som Ulf Jedborg fotograferade på Orust tidigare i somras. Nu väntar länsstyrelsen på att få det bekräftat att det rör sig om samma varg som angripit fårgårdarna på Orust och Tjörn.
Vargen som Ulf Jedborg fotograferade på Orust tidigare i somras. Nu väntar länsstyrelsen på att få det bekräftat att det rör sig om samma varg som angripit fårgårdarna på Orust och Tjörn. Bild: Ulf Jedborg

Länsstyrelsen: ”Allt tyder på att det verkar vara samma varg”

Efter att vargen på Orust blivit skjuten besiktade länsstyrelsen individen och kunde konstatera att det är en ung hanvarg.

ANNONS
|

Bertil Andersson, besiktningsman på länsstyrelsen Västra Götaland, kunde efter sin inventering konstatera att det rörde sig om en ung varghanne som sköts på Orust södra delar under tisdagsmorgonen.

– Allting har gått väldigt bra, jag har varit och besiktat vargen och det rör sig om en hanvarg på ungefär 45 kilo. Jakten är avblåst och nu hoppas vi att angreppen tar slut.

Nu skickas vargindividen till Statens veterinärmedicinska anstalt för obduktion och en närmare titt på DNA-proverna.

LÄS MER:Varg skjuten på Orust – skyddsjakt avblåst

– De ska titta så att det stämmer överens med de DNA-prover vi har sedan de tidigare vargangreppen på fårgårdarna.

– Allt tyder på att det verkar vara samma varg – samma unga hanvarg, men vi får helt enkelt avvakta och se om angreppen upphör, säger Bertil Andersson.

ANNONS

LÄS MER:Varg på Orust: ”Jag trodde först att det var en stor, vit hund”

ANNONS