Konsert samlar pengar till läkare – Ebbot gästar

I helgen hålls eventet ”Slussen till Ukraina” – med Ebbot som gästartist. Pengarna som samlas in går till organisationen Läkare utan gränser.
– Alla som kommer får skänka lite pengar till dem, säger medarrangören Birgitta Hylander.

ANNONS
|

Idén till evenemanget fick de för ett par veckor sedan. Nu har musiker från Slussen på Orust gått samman och arrangerar på lördag en konsert i Slussens hamnmagasin.

Med på banan har de också en rad medarrangörer.

Evenemanget går under namnet ”Slussen till Ukraina” och pengarna som samlas in kommer skänkas till Läkare utan gränser.

Från läkarorganisationen kommer Per Hedberg att medverka.

– Vi ringde Läkare utan gränser eftersom vi ville att någon skulle komma och hålla ett kort föredrag och berätta lite om hur de jobbar, och det tyckte de var bra. Han kommer även stanna en stund efteråt om någon har frågor och så, säger Birgitta Hylander, en av arrangörerna och en del av bandet Johnny l´Amour Showdown.

ANNONS

Ebbot dyker upp

I slutet av konserten kommer Ebbot Lundberg, som även spelar på Slussens pensionat under helgen, att medverka som gästartist.

Hur många tror ni kommer?

– Jag vet inte. Men det är ganska stor uppmärksamhet kring det faktiskt. Det är svårt att säga, det är bara lilla Slussen liksom, säger Birgitta Hylander.

Totalt spelar sju band under de fem timmar som eventet pågår. Det börjar klockan 13 och pågår till 18. Konferencier är Percival Smith. Samtliga medverkande ställer upp utan att ta betalt, enligt Birgitta Hylander.

Artistprogrammet

13-13.30: Stream.

13.35-14.05: Biörn L.

14.15-14.45: Tre Bröder & Co.

14.50-15.15: Per Hedberg, Läkare utan gränser.

15.20-15.40: Thomas Jo.

15.45-16.15: Gnistregn.

16.30-17.05: Rickard & Juvelerna.

17.15-18.00: Johnny l´Amour Showdown med Biggles och Ebbot.

Medarrangörer och medhjälpare

Peter Folland, Slussens teatersällskap, Slussens pensionat, Café tillsammans, Habab family food truck, Klara trädgård (Birgitta Hylander), Reklamtjänst i Henån.

ANNONS