Ingen gripen för rånförsöket mot salongen på Orust

Polisen har ingen gripen eller misstänkt för rånförsöket mot frisörsalongen i centrala Henån på tisdagen. Men polisen säger sig ha fått in tips – och vill ha in fler uppgifter från allmänheten.
– Vi har lite uppslag som vi har jobbar mot, säger Eva Johansson, kommissarie vid polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS
|

Det var vid lunchtid på tisdagen som frisörsalongen i centrala Henån utsattes för ett rånförsök. Frisören Fatemah Parkan var ensam i salongen och skulle precis gå iväg på lunch när en ännu okänd man kom in. För tidningen har hon berättat att han skrek åt henne och ville ha pengar. Han sparkade sönder disken, som var gjord av glas, där bland annat kassan stod, så att glassplitter flög över salongen.

Fatemah Parkan berättade att hon själv ringde polisen medan mannen var kvar på salongen. Patrullen kom dit 20 minuter senare, men då hade gärningsmannen redan lämnat salongen – till fots.

ANNONS

Och dagen efter har polisen ingen gripen eller misstänkt i ärendet.

– Vi har ingen känd gärningsman där, säger Eva Johansson.

”Tips”

Hon vill inte berätta särskilt mycket om polisens arbete – till exempel vill hon inte säga om det finns övervakningskameror i området. Men patrullen höll förhör på platsen i samband med larmet.

– Och så finns det naturligt målsägarens uppgifter. Vi har lite uppslag vi jobbar mot, vi har fått in lite tips kan vi säga.

Gärningsmannen ska inte ha varit helt maskerat och polisen ska ha ett visst signalement på mannen, men det är ingenting man vill dela med sig av.

Däremot vill polisen gärna ha in tips från allmänheten. Den som sett något som kan kopplas samman med händelsen i centrala Henån mellan klockan 12.30 och klockan 13 på tisdagen kan höra av sig på telefonnummer 114 14 eller polisens hemsida.

Inget samband

– Om någon sett något vid den tiden, om man har något att lämna, säger Eva Johansson.

Hur går ni vidare nu?

– Vi jobbar vidare med det förstås och vi fortsätter hålla förhör.

Polisen ser inget samband mellan rånförsöket mot vårdcentralen i Stenungsund, som skedde på måndagskvällen, och händelsen i Henån.

LÄS MER:Rånförsök mot frisör på Orust

LÄS MER:Försök till rån med kniv ursäktades som skämt

ANNONS