En bit från centrum ska 16 lägenheter och sex radhuslägenheter byggas.
En bit från centrum ska 16 lägenheter och sex radhuslägenheter byggas. Bild: Lasse Edwartz

Fyravåningshus byggs i Svanesund

Ett fyravåningshus med 16 lägenheter samt sex radhuslägenheter ska byggas i centrala Svanesund. Lägenheterna byggs i en så kallad kompletteringsplan i centrum och det är bostadsstiftelsen Orustbostäder som ansvarar för projektet.

ANNONS

Nästa vecka väntas utskottet för samhällsutveckling på Orust anta planen för projektet som under våren varit ute för granskning och remiss.

Planområdet har tidigare varit aktuellt i samband med en större översiktlig plan för utveckling av Svanesunds centrum men har nu brutits ut för att byggstartas snabbare. Planen är en så kallad ”frimärksplan” inne i centrum där markområdet idag används som informell fotbollsplan.

Avsikten med projektet är att snabbt få fram nya hyreslägenheter i enlighet med kommunens bostadsbyggnadsprogram där man bland annat vill skapa lägenheter i tätorter med fungerande samhällsservice och infrastruktur.

Bristen på hyreslägenheter är stor på Orust och efterfrågan betydande. Orustbostäder och kommunen ska skriva ett så kallat plankostnadsavtal om projektet. Det finns heller inga invändningar mot projektet enligt remissvaren. Byggnaderna ska placeras så att fyravåningshuset vetter mot bebyggelse av liknande storlek medan de sex radhuslägenheterna vetter mot villabebyggelse i den södra delen av planen.

ANNONS
ANNONS