Ängås skola kommer fortsätta bedriva distansundervisning för elever i årskurs 7-9.
Ängås skola kommer fortsätta bedriva distansundervisning för elever i årskurs 7-9. Bild: Erika Olofsson

Fortsatta distansstudier i Ängås skola

Ängås skola har denna vecka bedrivit distansstudier för sina elever i årskurs 7-9. Beslut har nu fattats att distansundervisningen kommer fortsätta även en bit in på kommande vecka.

ANNONS

Sjukfrånvaron märks tydligt inom skolans värld. Skolan hann inte börja terminen innan beslutet om distansundervisning kom. Först ut var Varekils skola där en mycket hög andel personal frånvarande på grund av covid-19.

– Då pedagogerna kom åter till skolan under måndagen stod det klart att vi har en stor del av personalen som är sjuka eller är hemma för smittspårning. Vi har gjort bedömningen att det inte går att få tag på tillräcklig mängd vikarier, säger Katarina Levenby, sektorchef för lärandet på Orust.

Strax efter kom ett nytt beslut att införa distansstudier även för delar av Ängås skola. De elever som under veckan varit berörda av distansundervisning är högstadiets elever, de som går i årskurserna 7-9. Skolan har fortfarande en mycket hög adel av personalen som är frånvarande på grund av sjukdom. Det finns inte personal på plats och inga vikarier att få tag på som kan bemanna skolans högstadium.

ANNONS

– Helst vill vi se eleverna i skolan, men då situationen är som den är kan vi inte göra annat än att införa distansundervisning. Vi har lärare som kan undervisa på distans både hemifrån och från skolan.

Beslut har därför fattats att skolan kommer att försätta med distansundervisning även en bit in på kommande vecka. Information har skickats ut till de berörda familjerna via skolans informationsportal Unikum.

– Vi räknar med att verksamheten kommer att kunna återgå till det normala igen tisdag den 18 januari.

I Varekils skola beräknas eleverna kunna vara åter på skolan under måndagen den 17 januari.

ANNONS