Arkivbild.
Arkivbild. Bild: hohnerl

Elskåp började brinna i villa

Räddningstjänsten larmades till en villa utanför Varekil på onsdagskvällen. Ett elskåp ska där ha börjat brinna, men ägaren ska själv ha släckt branden.
– Så vi åker dit för kontroll av byggnaden, säger Patrik Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 20 och rörde en befarad brand i en villa, strax väster om Varekil på Orust.

Räddningstjänsten ryckte ut med en enhet.

– Det har brunnit i ett elskåp. Men det är släckt nu, enligt inringaren, så vi åker dit på ren undersökning, för kontroll av byggnaden helt enkelt, säger Patrik Karlsson, vakthavande befäl på räddningstjänsten.

Enligt räddningstjänsten var det villaägaren själv som släckte branden. Det ska ha blivit varmt och lite svart på väggen runt elskåpet, men vid klockan 21 hade man inte hittat att branden spridit sig.

– De har tagit upp lite grann på väggen för att komma in i väggen, så att säga – för att säkerställa att det verkligen inte spridit sig. Men det verkar vara lugnt, säger Patrik Karlsson på räddningstjänsten.

ANNONS

Polis larmades också ut till platsen.

– Det visade sig vara någon form av elcentral i en tvättstuga som fattat eld och brunnit. Det blev väldigt rökfyllt. Inga personskador, och ingen misstanke om brott, säger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS