Efter tillslaget i Henån – polisen utreder grovt narkotikabrott

Polisen utreder grovt narkotikabrott efter en insats vid en villa i Henån på Orust under helgen. Två personer är anhållna efter insatsen.
– Det är ett större parti narkotika som gör att det når upp till grovt brott. Mer kan jag inte säga ännu, säger åklagaren Maria Isaksson.

ANNONS
|

En polisinsats pågick under lördagen i ett bostadsområde i Henån. På bilder från platsen syns flera uniformerade poliser med förstärkningsvapen utanför en villa.

– Vi jobbar utifrån misstanke om ett grovt brott, men det är inte misstanke om något våldsbrott, sa August Brandt, polisens presstalesperson, tidigt under måndagen.

Två anhållna

En eller flera gärningspersoner har i samband med denna insats gripits för grovt narkotikabrott, meddelade polisen senare på sin hemsida.

Enligt jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal, Lasse Ström, rör det sig om två personer som anhölls under lördagen.

– Vi har två frihetsberövade personer, säger han.

"Större parti narkotika”

Under helgen var polisen mycket förtegen om vad det hela gällde och utöver de två misstänkta och rubriceringen grovt narkotikabrott har polisen lämnat mycket lite information om insatsen.

ANNONS

– Vi jobbar fortsatt i ärendet under dagen här och framöver. Det är fortfarande en del utredningsåtgärder som vi måste vidta, sa August Brandt tidigare.

Maria Isaksson är jourhavande åklagare vid Uddevalla åklagarkammare. Även hon är återhållsam med informationen.

– Det är ett större parti narkotika som gör att det når upp till grovt brott. Mer kan jag inte säga ännu, säger hon.

Under tisdagen kommer Maria Isaksson ta beslut om hon begär de misstänkta häktade eller inte.

LÄS MER:Polisen om insatsen i Henån: Grovt brott utreds

LÄS MER:Poliser med förstärkningsvapen på plats vid villa i Henån

ANNONS