Johan Ellegård, Verksamhetschef för Capio på Orust, öppnar upp för drop in vaccination under Stora Vaccinationsdagen den 2 oktober.
Johan Ellegård, Verksamhetschef för Capio på Orust, öppnar upp för drop in vaccination under Stora Vaccinationsdagen den 2 oktober. Bild: Erika Olofsson

Drop in vaccin-ska locka fler att rulla upp skjortärmen

Det ska vara enkelt att få sin dos vaccin. Vårdcentralerna på Tjörn och på Orust håller öppet hus under Västra Götalandsregionens vaccinationsdag den 2 oktober.

ANNONS
|

Den 2 oktober anordnar Västra Götalandsregionen en speciell vaccinationsdag. Då har närmare 120 vaccinatörer i nästan alla regionens 49 kommuner öppet för drop-in mellan 10.00 och 14.00.

Förhoppningen är att kunna nå de som ännu inte tagit sin första dos vaccin. Det kommer under dagen även att ges möjlighet att få sin andra dos vaccin.

LÄS MER:Nu startar snart Covid vaccinationen i externa lokaler

I STO-området kommer vaccin att erbjudas på Orust och på Tjörn. Johan Ellegård, verksamhetschef Capio vårdcentral på Orust ser det som självklart att vårdcentralen ska delta.

Dagen, som infaller bara dagar efter restriktionerna försvinner den 29 september, är tänkt att öka vaccinationstäckningen bland befolkningen.

Johan Ellegård, verksamhetschef Capio på Orust.
Johan Ellegård, verksamhetschef Capio på Orust. Bild: Erika Olofsson

– Vi på Capio Orust kommer självklart att delta och har drop-in för vaccination med start klockan 10, detta på vårdcentralen i Henån. Vi vaccinerar med Pfizer eller Modernas vaccin och har beställt så att det ska räcka till alla som önskar.

ANNONS

Orustborna har varit flitiga på att kavla upp skjortärmen och ta sitt vaccin. Johan Ellegård tycker att täckningen i kommunen är bra.

LÄS MER:Vaccination i Fas 4 är nu igång i Henåns sporthall

– Vi är i dagsläget uppe i drygt 8000 givna doser, täckningen är generellt god men kan bli ännu bättre.

Den som redan fått sina båda doser är ändå välkomna till vaccinationsdagen, de kan komma till vårdcentralen i Henån för att få sitt blodtryck taget. Personal kommer att finnas på plats för att hjälpa besökare att komma igång med de digitala tjänster, i form av chatt och videosamtal, som Capio erbjuder.

LÄS MER:Capio erbjuder 400 vaccindoser på en dag

– Ingen tidsbokning behövs denna dag, det är bara att titta förbi vårdcentralen i Henån.

Här kan du vaccinera dig:

Orust

Capio Vårdcentral Orust, Kaprifolvägen 2E, Henån

Tjörn

Närhälsan Tjörns vårdcentral, Svenborgsvägen 7, Kållekärr

ANNONS