På lördag ordnas Gökenträffen, en bilträff som Orust Motorsällskap anordnar i Göksäter.
På lördag ordnas Gökenträffen, en bilträff som Orust Motorsällskap anordnar i Göksäter. Bild: Erika Olofsson

Fordon lockas till Gökenträffen

På lördag kommer det mullra i Göksäter. Då bjuder Orust Motorsällskap in till Gökenträffen, en fordonsutställning där alla deltagande fordon är vinnare.

ANNONS
|

Daniel Sundh är vice ordförande i Orust Motorsällskap som arrangerar Gökenträffen.

Vad är Gökenträffen?

– Det är en fordonsträff som vi arrangerar nu på lördag den 20 juli. Förra året anordnade vi Gökenträffen för första gången. Vi hade förra året ingen aning om hur många fordon som skulle komma, vi hoppades på 50 fordon men det kom 200. Så många hade vi aldrig trott skulle komma, men det var givetvis fantastiskt roligt att parkeringen blev full av fina fordon.

Vilka fordon får vara med?

– Alla fordon får vara med. Det kanske är främst veteranbilar men alla motorfordon är välkomna. Det kan vara traktorer, mopeder, motorcyklar, både gamla veteranfordon men även nya fordon som är speciella och som ägaren vill visa upp, är välkomna att delta.

ANNONS

Utses det någon vinnare?

– Nej, det är ingen bilutställning utan det är en trevlig dag för våra medlemmar och för alla andra som gillar att fordon av olika slag. Vi ser det som en trivseldag, en rolig grej så här mitt i semestertider. I år krockar den med en stor bilträff i Falkenberg men vi hoppas ändå att många kommer. 

Vad kommer det sig att ni ordnar träffen?

– Robert Arvidsson som äger gården intill parkeringen gjorde det möjligt för oss att var där förra året. Det visade sig vara en bra plats att vara på så vi planerar att köra på ett par år och arbeta in träffen. Vår förhoppning är att vi ska kunna utveckla Gökenträffen framöver, kanske med något musikuppträdande. Det krävs en hel del planering för sådant men planer finns och jag hoppas vi kan genomföra dem.

Vad har ni för verksamhet i föreningen?

– Varje tisdag har vi tisdagsträffen vid Gustavs skjul i Henån dit alla veteranbilar är välkomna. Vi ordnar moppcruising varje år, vi brukar ordna bussresor för våra medlemmar till olika motorshower och vi har lika musikframträdanden, som exempel vårrocken i Ellösparken. Våra medlemmar brukar varje år ställa upp och köra personer med funktionsnedsättning på en tur en dag, det är oerhört uppskattat. Sedan har föreningen ungdomsverksamhet i Buagården där ett gäng motorintresserade ungdomar träffas nån dag i veckan. Flera av de ungdomarna kommer vara med på lördag, det är kul att få lite ungdomar med i föreningen.

Erika Olofsson

0303-728229

erika.olofsson@lokaltidningensto.se

ANNONS