Bild: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Folkhälsomyndigheten förlänger de allmänna råden

De allmänna råden förlängs till och med den 30 september. Det meddelar Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande på onsdagen.

ANNONS
|

Folkhälsomyndigheten har förlängt de allmänna råden om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 till och med den 30 september. Det meddelar man i ett pressmeddelande.

– Det är fortsatt viktigt att alla gör anpassningar i sin vardag för att minska risken för smittspridning. Samma sak gäller för verksamheter, säger Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson i pressmeddelandet.

I enlighet med råden bör individer bland annat stanna hemma vid symtom på covid-19, begränsa nya nära kontakter, arbeta hemifrån så ofta det är möjligt samt hålla avstånd till andra och undvika miljöer med trängsel.

LÄS MER:Werna har fått komma hem – men kämpar ännu med svåra biverkningar

Folkhälsomyndigheten skriver att alla verksamheter i Sverige ska säkerställa att de vidtar lämpliga åtgärder för att undvika smittspridning av covid-19. ”Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till personer i riskgrupper”, skriver man.

ANNONS

Myndigheten uppger att de kontinuerligt ser över råden och kommer att anpassa dessa i takt med att det epidemiologiska läget förändras.

LÄS MER:Regionen svarar: Därför får vårdcentralerna inget vaccin

LÄS MER: Så hittar du lättast en tid – ny vaccinsajt ska underlätta

ANNONS