Ordförande för Södra Bohusläns konstvandring, Lars Sestervik.
Ordförande för Södra Bohusläns konstvandring, Lars Sestervik. Bild: Lotta Wrenne

Dubbla konstvandringar i år – första sker i slutet på augusti

Efter att förra årets upplaga av konstvandringen ställt in blir det istället två konstvandringar i år. Den första äger rum 27 till 29 augusti.

ANNONS
|

Förra året fick den ideella föreningen, Södra Bohusläns konstvandring, ställa in. Istället blev det en samlingsutställning på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.

I år blir det däremot två vandringar, den givna och välbekanta påskvandringen men även en vandring nu i slutet på augusti. Konstnären och ordförande för den ideella föreningen, Lars Sestervik, menar att många konstnärer hunnit samla på sig nya alster.

– Det ser bra ut, men det har varit ganska osäkra tider. Förra året ställde vi in rundan och hade en samlingsutställning istället och det är inte samma sak. Nu var ett alternativ att prova bägge två. Det är helt nytt och nu är vi 46 konstnärer som är med – det är ganska många.

ANNONS

Lars menar att vandringen kommer att bli som vanligt och tror samtidigt att många känner till att den första konstrundan äger rum redan nu i slutet på augusti.

– De kan förvänta sig det precis vanliga förutom att samlingsutställningen på Fregatten uteblir. Det var många konstnärer som inte var med i påskas – så många har samlat på sig nya grejer.

– De som åker runt på vandringen talar aldrig om när de kommer, vi får se hur många det blir helt enkelt. Folk tycks vara medvetna om att vi kör i augusti. Men som sagt, jag vet inte hur många.

Föreningen har fått in flera nya medlemmar under årens lopp. De som är purfärska får vänta med att ställa ut till ett senare tillfälle.

– Det är premiär för augustivandringen så jag har inte riktigt någon koll på vad folk har gjort, vi har fått några nya medlemmar från i höstas som kommer vara med i påsk. Det är lite blandat, och de som är nya för i år kommer vi inte att se förrän senare.

Inspirationen har varit som vanligt för Lars och pandemin har inte varit något hinder. Han berättar att han har haft öppet sitt galleri i Svanesund i vanlig ordning.

– Ja ja, inspirationen är som vanligt. För min del har det funkat relativt skapligt ändå, jag har haft öppet galleriet som vanligt, både förra sommaren och även nu.

– Jag tror att i år är är det väldigt många som tar igen sig socialt och då är det bra att åka på konstvandring, säger Lars Sestervik.

ANNONS